„Inginerii”


Mi-am pierdut timpul ceva mai devreme cu o conversatie mai mult decat penibila..inca sunt socata.Mare ti-e gradina,Doamne!

Dar sa revin la ce ma roade pe mine.Ce-i ala un inginer?Ce face un inginer?(acum o sa-mi sara in cap toti absolventii de Polithenica,bine ca nu cunosc pe nimeni si daca cunosc,sa ma ierte sau sa-mi dea lamuriri)

Am tot auzit oameni prezentandu-se sunt inginer sau inginer sef,inca nu am auzit manager inginer ,dar cum avem „printer and  fax manager”(ala care pune hartie in copiator, de ce nu si un inginer manager…)

Am cautat definitia pe google si iata ce mi-a iesit(extras din dex online):

INGINÉR, , ingineri, -e, s.m. și f. Specialist cu o pregătire tehnică și teoretică obținută într-un institut de învățământ superior, care prestează o activitate tehnică de proiectare, de cercetare, de organizare și de conducere a proceselor tehnologice dintr-o întreprindere; titlu deținut de această persoană. – Din it. ingegnere. Cf. rus. injener, fr. ingénieur, germ. Ingenieur.
Daca e sa ma iau dupa definitie si eu sunt inginer:am pregatire tehnica si teoretica,prestez activitate de de cercetare ,organizare si conducere  a proceselor din companie….bine recunosc..procesul de vanzare, dar pe bune, lamuriti-ma si pe mine ce face un inginer…
Inteleg ce face un zidar,un arhitect ,un electrician…dar inginerii la nivel global,m-au bagat in ceata….
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: