Unde esti tu Tepes,Doamne?


M-am intors,cu un gust amar ca de fiecare data…cand revin pe  plaiuri mioritice…

Ce sa va spun…frumos ,frumos in Europa!mult prea frumos ca sa sper ca vreodata vom ajunge si noi tot langa ei…sau ca ei,ca cei din vest.

Si iata de ce:

La intoarcere in aeroport eram foarte dezamgita,speran sa le gasesc cat de cat o chichita ,sa am ce comenta ,ce spune..sa am de ce sa rad …sa ..sa ce?Ca nu le-am prea gasit cusur.In afara de niste preturi exorbitante ,recunosc insa raportate la alt nivel de trai.

Dar,cum recunosti romanii in Europa?Dintr-o mie…E raspunsul meu.Am ajuns in aeroport cu ceva vreme  inainte de deschiderea check in si ne asezam la poarta respectiva ,ceva mai in spate in semn de respect pentru cei ce faceau deja check-in pentru alt zbor.

Se elibereaza ,insa check inul continua pentru Germania,deci Timisoara mai avea de asteptat…

Iata vin in cale/Se cobor la vale..mai exact in fata noastra doi grasi(da ,grasi) si un „gospodar”..cu o sacosa in mana.Pana sa observ eu sacosa,observ ca respectivii ne ocolesc ca pe un panou si se aseaza  in fata noastra..M-am uitat dupa ei mai lung…nu am spus nimic.

Mai stam ce mai stam ,se repeta povestea…altii,tot asa ne ocolesc se baga in fata noastra….Pana cand la check in de Timisoara era deja coada..si noi a trebuit cumva sa pastram locurile.Coada la copenhaga,frumos unul in spatele celuilalt,romanii nostri cu bagaje ,copil purcel,coada pe 3 randuri….Mi-e sila..asta e tot.Eu cred ca inca la nivel de mentalitate romaneasca ,dupa 30 si ceva de ani de comunsim,romanul nu a depasit faza mentala cu coada…faptul ca avionul nu pleaca fara tine e stiut ..dar anumiti pasageri au avut niste ambitii cretine.Vedeti mai jos.

Urmeaza faza cea mai tare.Lasam bagajele si ne indreptam spre..evident duty-free.Dupa ce mancam si o sesiune de shopping, ne asezam in sala de asteptare .Stiam deja ca avionul nostru are intarziere insa nu de 4 ore si iaca-ta cum doi tipi si grasii(sot si sotie) au pazit deskul de la poarta cam timp de vreo patru ore.

Am asteptat patru ore in aeroport,pana pe la 2 dimineata,intr-un frig de vreo 18 grade si domnii respectivi din ambitia de a fi primii in avion au pazit deskul..Ma rog faza tare e  ca la urcare in avion au prioritate copii si bolnavii si cum am avut si acest tip de pasageri…s-a creat o imbulzeala la poarta de credeam ca lesin de ras.

Insa este pentru a nu stiu cata oara cand imi doresc sa nu fi fost romanca.

Pacat!

Si ce bine ca  prietena mea si nici eu,nu semanam a romance..deci daca ne expulzeaza spaniolii ,francezii si alte tari,le dau dreptate…pe bune!Ne meritam soarta de neciopliti si needucati ce suntem…

Reclame

Un comentariu

  1. Miha said,

    27 septembrie 2010 la 15:17

    Si nici pana azi nu am primit juma’ de norma de la conducerea aeroportului pentru serviciul prestat (indrumator catre poarta Stuttgart) :). Cat despre evenimentele din aeroport, NO COMMENT!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: